BOKKERIEJE 28 MEI 2017

Fietsen voor het goede doel door het Maasland

27E EDITIE, georganiseerd door Rotary Maaseik!

Hét onvergetelijke en gezelligste fietsevenement van  Belgisch Limburg.

De opbrengst van Bokkerieje én van de benefietavond op 27 mei 2017 gaat dit jaar naar twee Goede Doelen: Autisme Limburg en Dagverzorgingscentrum ‘Het Maashuisje’.

 

Bokkerieje – de legende

Volgens de overlevering waren Bokkenrijders roversbenden die in de 18de eeuw grote delen van Limburg onveilig maakten. Omdat zij op verschillende plaatsen op één nacht konden toeslaan, dachten de mensen dat zij zich verplaatsten op een bok door het luchtruim. De diefstallen in kerken, de afpersing van rijke boeren en de brandbrieven op de boerderijen spreken nog steeds tot de verbeelding.

Bokkerieje – 27 jaar

Bokkerieje is een recreatief fietsevenement, georganiseerd door Rotary Maaseik. De opbrengst wordt ieder jaar integraal besteed aan goede doelen.

Op 26 mei 1991 organiseerde Rotary Maaseik in samenwerking met de gemeentebesturen van Dilsen-Stokkem, Kinrooi en Maaseik zijn eerste Bokkerieje. Het was het eerste regionaal fietsevenement dat het Maasland als fietsparadijs in de kijker wilde zetten. Op zondag 29 mei 2016 verwacht de organisatie voor de 26ste keer veel enthousiaste deelnemers voor de topklassieker van het recreatief fietsen in het Maasland.

Bokkerieje

Via een zorgvuldig geselecteerd en bewegwijzerd netwerk van fietsroutes verkennen de deelnemers de mooiste fietswegen van het Maasland. Elke route leidt naar een Bokkenstal, een rust- en controleplaats, waar plaatselijke verenigingen de fietsers verwennen! De plaatselijke verenigingen maken er een volksfeest van met aangepaste muziek, streekbieren en gerechten. Iedereen is welkom op de bokkenstal.

  • Inschrijven kan op 28 mei op één van de Bokkenstallen

  • Voldoende parkeerplaats in de buurt

  • Mooie fietsroutes zijn uitgestippeld

  • Veel bezienswaardigheden in de buurt

  • Vragen? Stuur een mailbericht aan info@bokkerieje.org

  • Bokkereje wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en de hulp van vele vrijwilligers en bestuursleden